vrijdag 5 maart 2010

Woutertje Pieterseprijs voor Carli Biessels

De Nederlandse schrijfster Carli Biessels heeft voor haar jeugdroman Juwelen van stras de Woutertje Pieterse Prijs gekregen, een van de hoogste onderscheidingen voor kinder- en jeugdboeken. Ze ontvangt een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. Deze prijs werd daarmee voor de drieëntwintigste keer uitgereikt. Juwelen van stras is uitgegeven door Uitgeverij Lannoo.
"Er is al ontzaglijk veel geschreven over de Tweede Wereldoorlog, ook in de jeugdliteratuur. Met Juwelen van stras laat Carli Biessels zien dat het mogelijk is om ook over dit thema een volkomen origineel verhaal te schrijven. De geschiedenis van een joods meisje dat onderduikt in het ‘grote huis’ maakt een ongelooflijk authentieke indruk." "De wereld van Elske is teruggebracht tot wat een klein onwetend kind hoort en ziet", luidt het nog.
Carli Biessels werd geboren in 1936 te Nijmegen. Ze stelde vier boeken samen op kunsthistorisch gebied en schreef in totaal twaalf kinderboeken. Daarvan kwam Twee druppels water op de Longlist van de Gouden Uil 1999. Voor De feestrede en Irah en de dieren kreeg Carli respectievelijk in 2001 en in 2007 een Vlag en Wimpel toegekend van de Griffeljury. Vorig jaar ging de Woutertje Pieterseprijs naar Peter Verhelst en Carll Cneut. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home