dinsdag 2 maart 2010

Vijf Vlaamse auteurs bevolken dit voorjaar buitenlandse residenties

Niet minder dan vijf Vlaamse schrijvers worden dit voorjaar in het kader van de residentiewerking van Het Beschrijf uitgestuurd om een maand in het buitenland te verblijven.
Dit is het gevolg van een intensief uitwisselingsbeleid met residentiehuizen in Estland, Kroatië, Nederland, Canada en de Verenigde Staten, en de actieve aanwezigheid in het Europese netwerk Halma en Résidence Pérégrine de Création Littéraire Européenne, zo meldt de organisatie vandaag.
Auteur Bart Koubaa (foto) verblijft in maart in de schrijversflat aan het Spui, hartje Amsterdam. In juni ontvangt Het beschrijf de Marokkaans-Nederlandse schrijver en onderzoeker Fouad Laroui vier weken in Brussel. Saskia De Coster trekt naar New York. Ze werd door Ledig House gekozen als eerste Vlaamse residente, zij verblijft daar van 16 april tot 13 mei 2010. Vorige maand verbleef De Coster al in Winnipeg.
Jeroen Theunissen werd de ‘scholarship 2010’ toegewezen. Hij trekt in mei naar Ljublijana (Slovenië) en in oktober naar het Borderland House aan de Pools-Litouwse grens.
Frank Adam is dan weer geselecteerd om een maand in Ventspils (Letland) te verblijven. Het beschrijf verwelkomt in die maand de Hongaar Gábor Csordás en de Poolse Agata Tuszynska in Villa Hellebosch. 'Vlaamse Nederlander' Marc Reugebrink zal zijn nieuwe roman afwerken in Käsmu, aan de Baltische zee. In oktober komt de Estse Mihkel Mutt bij wijze van pasmunt naar Brussel voor een residentie. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home