vrijdag 12 maart 2010

Shortlist Erik Hazelhoff Biografieprijs bekendgemaakt

Vandaag is de shortlist bekendgemaakt voor de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2010. De prijs zal op 8 april 2010 in de De Rode Hoed in Amsterdam worden uitgereikt tijdens de Avond van de Biografie. De Erik Hazelhoff Biografieprijs is een nieuwe tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Erik Hazelhoff Biografieprijs omvat een geldprijs van 15.000 euro. De 5 kanshebbers in 2010 zijn:
Diaghilev, Sjeng Scheijen [Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker]
Weest manlijk, zijt sterk. Pim Boellaard (1903-2001). Het leven van een verzetsheld, Jolande Withuis [Uitgeverij De Bezige Bij]
Bert Haanstra, filmer van Nederland, Hans Schoots [voorheen: Mets en Schilt uitgevers]
Joop den Uyl, 1919-1987, Anet Bleich [Uitgeverij Balans]
Joke Smit, Marja Vuijsje [Uitgeverij Atlas]
De vakjury van 2009/2010 bestaat uit Frans Smits (hoofdredacteur Historisch Nieuwsblad), Sander van Walsum (de Volkskrant), Hein Jens (directeur Carré), Dr. Fred Leeman (kunsthistoricus) en voormalig vlootpredikant ds. Roelof Steenstra. Voor de Erik Hazelhoff Prijs 2009/2010 wordt de vakjury voorgezeten door Prof. Dr. Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home