vrijdag 19 maart 2010

Operaversie in de maak van Ian McEwans 'Atonement'

Nadat de roman Atonement van Ian McEwan de inspiratie bood voor een Oscarwinnende film met Keira Knightley, komt er nu ook een operaversie van het boek, zo meldt BBC News.
McEwan maakte de plannen bekend tijdens een publiek interview in het Southbank Centre in London met componist en radiopresentator Michael Berkeley.
Berkeley schrijft de muziek, terwijl de dichter Craig Raine het libretto gaat maken, nadat McEwan heeft beslist dat niet zelf te gaan doen. Berkeley bevestigde wel dat McEwan een "creatieve inbreng" in de productie zal hebben. De operaversie van Atonement moet in première gaan in 2013 in een Duits operahuis, dat om de opdracht verzocht. Het stuk wordt wel in het Engels geschreven en gezongen.
Momenteel werkt McEwan aan een toneelversie van zijn roman On Chesil Beach. Hij werkte eerder al met Berkeley aan een oratorium in 1982 en aan een kleine operaproductie For You in 2008 (zie ons bericht). Atonement voltrekt zich voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en snijdt thema's als verlies van onschuld, schrijverschap, boetedoening en vergeving aan. Keira Knightley en James McAvoy speelden de hoofdrollen in de film van Joe Wright, die met een Oscar werd bekroond in 2008. Luttele weken geleden verscheen de nieuwe roman van McEwan, Solar. Zie ook meer info bij The Times. (DL - foto: Keira Knightley in Atonement, foto Cecilia Tallis).

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home