maandag 1 maart 2010

Nederlandse post komt met uniek postzegelboekje

In Nederland komt TNT Post met een unieke Boekenweekpostzegel op de proppen ter gelegenheid van de 75ste Boekenweek, die van start gaat op woensdag 10 maart. Behalve een zegel is het ook een mini-boek van drie bij vier centimeter en zes pagina's, wat volgens de Stichting Collectieve Propaganda van het Boek (CPNB) meteen ook een wereldprimeur is. Joost Zwagerman, auteur van het Boekenweekgeschenk Duel, schreef voor de ‘zegel’ een kort verhaal van vijfhonderd woorden.
Het ontwerp van het postzegelboekje is van de hand van Richard Hutten en wordt "een ontwerptechnisch hoogtepunt" genoemd. Hutten werkte hiervoor samen met Damian Tatangelo, David Schäublin, Michaela Tomiskova en Joep Huisinga. "Op de zegel is de suggestie van ruimtelijkheid aanwezig", zegt Richard Hutten. "Er is een foto afgebeeld van een driedimensionale opstelling, die we in de studio met alle Boekenweekgeschenken van 1932 tot 2010 hebben opgebouwd, om zo het jubileum van de Boekenweek te verbeelden."
De postzegel heeft een oplage van 266.000 stuks, de frankeerwaarde is 2,20 euro. De zegel is bestemd voor poststukken tot 500 gram, zoals bijvoorbeeld een boek of het boekenweekgeschenk, dat 160 gram weegt. Hij is ook te koop in de boekenwinkel. De 75e Boekenweek vindt plaats tussen 10 en 20 maart en heeft als leidraad Titaantjes, opgroeien in de letteren. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home