donderdag 11 maart 2010

Ex-Fortistopman Karel De Boeck is nieuwe voorzitter van Boek.be

Karel De Boeck, de voormalig CEO van de Fortis Holding, is vanmiddag door de Raad van Bestuur van Boek.be voorgedragen als nieuwe voorzitter van Boek.be, de confederatie van het Vlaamse Boekenvak. Hij volgt in die functie Jos Geysels op, die voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren is geworden.
Een merkwaardige keuze, want De Boeck is voormalig voorzitter van de beroepsfederatie van de banken. Hij is burgerlijk ingenieur en licentiaat in de economische wetenschappen. "Boek.be ziet in Karel De Boeck in eerste instantie een man die zijn visie kan geven op een sector die in beweging is en wellicht de komende jaren door woelige wateren zal moeten varen", luidt het. "Zijn ervaring de afgelopen maanden bij de bankencrisis zal daarbij zeker van pas komen." De Boeck is volgens Boek.be "een fervente lezer en cultuurliefhebber.": "Dat de boekensector de facto een mooi voorbeeld is van het samengaan van cultuur en economie", zou meegespeeld hebben in zijn beslissing, klinkt het. In een interview in De Standaard vorige week, zei hij: "Ik ben vijf boeken tegelijkertijd aan het lezen. Eén ervan gaat over het leven van Rubens en dan vooral over zijn reis naar Italië. Ik dacht dat ik iets wist van Rubens, maar ik heb al veel bijgeleerd." Hij blijkt ook een grote fan te zijn van de Britse auteur Louis De Bernières.
Geert Joris, gedelegeerd bestuurder Boek.be: "We zijn niet op zoek gegaan naar een kopie van Jos Geysels maar naar iemand die op een andere manier een toegevoegde waarde aan de organisatie kan leveren." (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home