woensdag 20 januari 2010

Cuba en de Verenigde Staten samen in de bres voor Hemingway-erfenis

Cubaanse en Amerikaanse experts hebben een afspraak gesloten om samen te zorgen voor het Hemingway-erfgoed dat zich in Cuba bevindt, zo meldt AFP. Het gaat om de nalatenschap die zich in de Finca Vigía in de buurt van Havana bevindt. Daar woonde de schrijver van 1939 tot 1960. De omstandigheden waarin de papieren geconserveerd worden, zijn verre van ideaal. Het akkoord dat nu gesloten is moet vooral het probleem van de te grote luchtvochtigheid oplossen.
De officiële Cubaanse partijkrant Granma liet weten dat met de samenwerking een vervolg gebreid wordt aan een acht jaar durend project om het gebouw te restaureren en om de bibliotheek en de archieven te digitaliseren en conserveren. Het museum, 25 kilometer ten zuiden van de Cubaanse hoofdstad, wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Er bevinden zich onder meer gecorrigeerde proeven van The Old Man and the Sea, dat Hemingway ginder schreef, en duizenden brieven van Sinclair Lewis, John Dos Passos, Ingrid Bergman en vele anderen. Zie onze vorige berichten. (HC)

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Koen said...

Ik heb toevallig even geleden The Old Man and the Sea op mijn blog gezet. Prachtige novelle, nodigt uit tot meer Hemmingway!

groet,

Koen

donderdag, januari 21, 2010 9:00:00 p.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home