dinsdag 17 november 2009

Chinese auteur Su Tong laureaat van Man Asian Literary Prize

De Chinese auteur Su Tong is de laureaat van de Man Asian Literary Prize. Hij werd bekroond voor zijn roman The Boat to Redemption en is meteen de tweede Chinese laureaat van de drie jaar oude prijs, die een waarde heeft van 10.000 euro. Juryleden Colm Toibin en Pankaj Mishra omschreven het boek als “een picareske roman die een intense charme heeft. Het is eveneens een politieke fabel die zowel komisch als tragisch is.” The Boat to Redemption handelt over een playboy-communist die zichzelf castreert nadat hij veroordeeld is om op een rivierboot te leven. Het boek speelt zich af tijdens de Culturele Revolutie. De Man Asian Award, die ondersteund wordt door de Britse Man Booker Prizestichting, heeft de intentie om nieuwe Aziatische auteurs onder de aandacht van de literaire wereldgemeenschap te brengen. Merkwaardig genoeg komen ook Iraanse en Turkse auteurs in aanmerking.
De 46-jarige Su Tong is een bestsellende auteur in China. Hij kreeg ook internationale roem met zijn roman Wives and Concubines, die verfilmd werd als Raise the Red Lantern in 1991. Hij publiceerde verder onder meer Rice (2004) en My Life as Emperor (2006). (DL)

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Xavier Roelens said...

Waarom is het merkwaardig dat Iraanse schrijvers in aanmerking komen? In Turkije staat de deur tussen Europa en Azië, dat hybride karakter kan je merkwaardig vinden. Maar Iran?

x

woensdag, november 18, 2009 10:31:00 a.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home