woensdag 7 oktober 2009

Kindle maakt oversteek naar Europa

’s Werelds grootste online boekwinkel Amazon gaat vanaf 19 oktober zijn digitale boekenlezer Kindle in meer dan 100 landen buiten de Verenigde Staten verspreiden, zo maakt Jeff Bezos later op de dag bekend. Daarmee komt de Kindle nu ook in Europa, en dus België en Nederland, beschikbaar.
De Kindle DX, een grotere en gesofisticeerdere versie, is voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar. De nu te verspreiden Kindle gaat zo'n 190 euro kosten. De boeken kunnen van de website van Amazon afgehaald worden via een draadloze 3G mobiele dataverbinding. "Ook in Nederland werkt deze draadloze verbinding straks, maar wordt 99 dollarcent per verstuurde megabyte gerekend. In Amerika is dat netwerk gratis", meldt Villamedia. De Kindle heeft een capaciteit voor ongeveer 1500 boeken.
Volgens De Morgen gaat de Amazon met de introductie van de Kindle in ons land in rechtstreekse concurrentie met Sony, die op het punt staat om in België een e-book reader te introduceren in samenwerking met Boek.be. (DL)

Labels:

1 Comments:

Blogger Boris said...

Tiens, tiens.

Maar de Kindle gebruikt toch het meest afgeschermde en daardoor waarschijnlijk gedoemde format van alle readers?

Het is fijn dat e-readers in het algemeen deze kant aan het opstomen zijn. Maar de Kindle laat ik persoonlijk nog even liggen.

woensdag, oktober 07, 2009 4:00:00 p.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home