donderdag 10 september 2009

Tsjêbbe Hettinga schrijft Gedichtendagbundel 2010

De organisatoren van Gedichtendag hebben het thema van de editie 2010 bekendgemaakt. Op donderdag 28 januari 2010 wordt zowel in Vlaanderen als in Nederland de elfde editie van Gedichtendag gevierd, dat dit jaar in het teken staat van ‘Over de grens’. "Of dat nu gaat over een geografische grens, een grens van fatsoen, een taalgrens of de grens van de kunstvorm, poëzie is constant in beweging", zo zeggen organisatoren Stichting Lezen en Poetry International. Scholen, bibliotheken en culturele instellingen zetten tal van poëzieactiviteiten op het getouw, zoals dicht- en voordrachtwedstrijden en optredens van dichters. Meer dan 400 scholen, bibliotheken, culturele instellingen, bedrijven en particulieren nemen er met activiteiten aan deel. Stichting Lezen en Poetry International staan in voor de algemene coördinatie.
Vanaf die dag is ook de Gedichtendagbundel te koop, die wordt geschreven door de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga. Hettinga overschrijdt "als geen ander grenzen, tussen het Fries en het Nederlands, tussen theater en poëzie." Bovendien is hij een graag geziene internationale gast. Zijn werk werd vertaald in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. De Gedichtendagbundel is vanaf 28 januari te koop in de boekhandel. (DL)

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Stefaan Goossens - Poëziecentrum said...

Ter gelegenheid van Gedichtendag 2010 verschijnt ook het derde Gedichtendagessay "Alle poëzie dateert van vandaag", geschreven door Charles Ducal.
Het Gedichtendagessay is een initiatief van het Vlaams Fonds voor de Letteren, in samenwerking met het Poëziecentrum.
De vorige Gedichtendagessays werden geschreven door Paul Bogaert (2008) en Luuk Gruwez (2009)

vrijdag, september 11, 2009 10:52:00 a.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home