woensdag 2 september 2009

Het Andere Boek brengt plejade aan binnen- en buitenlandse auteurs

Het jaarlijkse auteursfestival Het Andere Boek heeft zojuist zijn programma bekendgemaakt. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober wordt opnieuw een mix van ‘internationale en nationale auteurs’ in de etalage gezet. Net als vorig jaar is de locatie het Antwerpse Zuiderpershuis waar, aldus de organisatoren zowel “ontluikende talenten, gerijpte kwaliteit, spraakmakende debatten en waardevolle ontdekkingen” te zien zullen zijn. Traditiegetrouw speelt Het Andere Boek sterk in op de actualiteit, met thema’s als Iran, Kroatië (met Johan De Boose), gezondheidszorg in Afrika (met Marleen Temmerman), de globalisering voor de arbeidsmarkt, 60 jaar Navo, het einde van de psychotherapie (met Lisa Appignanesi) en de klimaatdiscussie.
In het literaire luik behoren onder meer de Bulgaarse auteur Ilija Trojanow en de Duitser Ingo Schulze (foto) tot de blikvangers. Ook prozadebutanten Ivo Victoria en Hilde Keteleer stellen hun boeken voor, net als jongere Vlaamse auteurs als Saskia De Coster, Paul Baeten Gronda, Peter Terrin en Annelies Verbeke. Opmerkelijk is ook het gesprek van Piet Piryns met Leonard Nolens (foto), wiens vier indringende dagboeken uit de periode 1979-1997 in één band worden heruitgegeven, aangevuld met één onuitgegeven deel. Coryfee Walter Van Den Broeck geeft tekst en uitleg bij zijn nieuwe roman Terug naar Walden. Uit Nederland zijn onder meer romancier Thomas Rosenboom (Zoete mond) en academicus Thomas Vaessens (van het omstreden De revanche van de roman over engagement in de Nederlandse literatuur) aanwezig.
Piet Chielens, coördinator van het Ieperse In Flanders Field Museum, ontvangt auteurs Erwin Mortier en Geert Buelens voor twee gesprekken over de schaduw van de Groote Oorlog in de letteren. Verder is er aandacht voor de vaderboeken van Phara de Aguirre, Geert van Istendael en Marcel Van Thilt, terwijl Tom Lanoye zijn moederroman Sprakeloos presenteert. Verder is er een debat over de media met Nick Davies, auteur van Flat Earth News. Traditiegetrouw wordt op Het Andere Boek ook de winnaar van de Brakke Hond-verhalenwedstrijd onthuld. (DL)

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home