vrijdag 14 augustus 2009

Papiermand - aflevering 66

De literaire muurbloempjes en onderdeurtjes die het balboekje niet haalden, maar niettemin niet onvermeld mochten blijven:
**De kwestie van de niet-terugverdiende voorschotten (630.000 euro!) van de binnen de Weekbladpersgroep verkaste A.F.Th. van der Heijden wordt nog eens opgerakeld in Het Parool.
**Een interview met Magnus Mills, bookerprizewinnaar en buschauffeur, in The Telegraph. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek The Maintenance of Headway.
**Jeannette Winterson schrijft een thriller voor kinderen, aldus The Guardian.
**Een boek over de Deense Mohammedcartoons verschijnt zónder de desbetreffende cartoons zelf. (NRC Boeken)
**Nieuwe juridische tegenslag in de States voor de Google Books Settlement, zie Yahoo. Bovendien vindt, aldus Wired, ook de National Writers Union, een vereniging van freelance-auteurs, de regeling zeer slecht. Ook in Europa blijven ze sceptisch, zo weet The Bookseller.
** Het laatste Provencaalse huis van Hugo Claus staat te koop, meldt Het Nieuwsblad.
**Grafisch ontwerper Kris Demey en boekverkoper Paul Luyten over de prachtig gerenoveerde Gentse boekhandel Walry. Zie Fontshop.
**Hollywood-acteur Viggo Mortensen in de bres voor Argentijnse poëzie, aldus de Spaanstalige Yahoo.
**Josse De Pauw bewerkt voor Het Toneelhuis Under the Volcano van Malcolm Lowry, en zal zelf de drinkebroer spelen. Zie Knack.
**De toekomst van de fictieschrijver ziet er precair uit, aldus The Independent: "Novelists outside the bestseller lists may have to work as poets long have, stitching together a liveable portfolio from gigs, teaching, grants, and sporadic literary jobs."
**The New Yorker bestelt een Kindle. Voor wie zich schaamt met zo'n toestel op de trein gezien te worden, is deze oplossing ideaal: een kindleized book. De e-bookversie van de nieuwe Dan Brown zal simultaan met de hardback verschijnen, meldt de New York Times.
**De door de Napolitaanse maffia bedreigde Roberto Saviano haat zijn boek Gomorra, zo schrijft hij in een stuk in The Times.
**Bill Clinton bezorgt zijn leeslijst aan de Los Angeles Times.
** Gevangenen pikken poëzie (The Telegraph).
**Een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf van Adolf Hitler haalt 21.000 pond op een veiling, zie Artistiek Bureau.
** Stem via de BBC op je favoriete Engelse dichter.
** Een jaar na zijn overlijden wordt David Foster Wallace herdacht in The Telegraph en in De Groene Amsterdammer.
** En tot slot: een lijstje met twintig 'briljante boekenkasten'.

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home