zaterdag 8 augustus 2009

Papierman(d) - aflevering 65

Korte aflevering van de welbekende rubriek, met divers gelinkt 'kleiner' nieuws en allerlei lezenswaardigs:
°Journalist Jan Haerynck gaat een biografie toevoegen aan de boeken over Jan Hoet, zie NRC. Ze moet klaar zijn tegen 2012 en verschijnt bij Prometheus.
°Auteurs moeten van hun uitgevers de deadlines om hun boek in te leveren beter respecteren, zo stelt de New York Observer vast.
°Een postzegel en een museum voor de omstreden Noorse schrijver Knut Hamsun, 150 jaar na zijn geboorte. De controverse over zijn oorlogsverleden en nazisympathieën laait weer op, zie Le Monde.
°Mediabonzen als de New York Times en AP springen in de bres voor Frederik Colting, de man die het met 60 Years Later aandurfde een sequel op Salingers The Catcher in the Rye te schrijven, en daarvoor juridisch lik op stuk kreeg van de 90-jarige auteur. Het boek werd verboden. Kan niet, vindt nu een groep mediaspelers (zie hier). De zaak ligt nu voor in beroep (zie The Guardian).
°De Sony e-reader krijgt goede punten van de LA Times.
°Trouw bespreekt Gerardje. Notities van een Reveliefhebber: 'Theodor Holman schreef een gezellig, goed leesbaar, maar oppervlakkig boek over Gerard Reve. Het wachten is op de échte biografie van de volksschrijver.'
°Rutger Kopland werd 75 jaar, evenals Gerrit Krol, De Contrabas liet het niet onverlet voorbijgaan.
°Kranten en boeken nemen sinds de jaren negentig een kleinere hap in het Franse huishoudbudget, zie France 3. (DL - foto: Thomas Allen, Three Dog Nights)

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home