donderdag 20 augustus 2009

Ontdekt Hercule Poirotverhaal van Agatha Christie verschijnt

In Groot-Brittannië verschijnt dezer dagen postuum een nooit eerder gepubliceerd Hercule Poirotverhaal van Agatha Christie, meldt The Telegraph. The Capture Of Cerberus is gebaseerd op manuscripten, afkomstig uit de archieven van de Queen of Crime en werd vier jaar geleden 'ontdekt' door John Curran. Hij was vervolgens jarenlang aan de slag om het verhaal te compileren uit de zestig jaar oude notaboekjes, die waren aangetroffen in Christie's vakantiehuis Greenway House in Devon. Het manuscript bevatte zowel handgeschreven als getypte notities.
The Capture of Cerberus is daarmee het eerste 'nieuwe' Poirotverhaal sinds 1975, waarmee de Belgische detective zodoende vanuit zijn graf herrijst. Het boek, dat totaal verschilt van een kortverhaal uit 1947 met dezelfde titel, draait rond een nazidictator.
Curran vond bij zijn speurwerk ook het Poirotverhaal The Mystery of the Dog's Ball, dat Christie later zou herwerken tot de roman Dumb Witness. Uit haar notitieboekjes - in een zeer moeilijk handschrift - blijkt dat Christie bepaalde verhaallijnen en elementen jaren nadien opnieuw durfde te gebruiken, en dat de schrijfster wel eens een scherpe bocht met haar personages maakte. Zie ook onze eerdere berichten over de vondsten en over Christie. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home