woensdag 19 augustus 2009

Nieuw cultureel magazine 'Staalkaart' volgt 'Muziek & Woord' op

Begin september komt in Vlaanderen het nieuwe cultureel magazine Staalkaart op de markt. Staalkaart wordt de opvolger van het ter ziele gegane Muziek & Woord, het programmablad van Radio Klara (zie dit DPM-bericht), en zal tweemaandelijks verschijnen. De omvang bedraagt telkens 120 pagina's.
"Na het heengaan van Muziek & Woord (van Klara) eind 2008, was er even geen blad meer voor de culturele omnivoor in onze contreien. Daar moest wel verandering in komen. In deze tijden, waarin vele cultuurredacties aan de noodrem trekken, willen we met Staalkaart een waardevol tegengewicht bieden, wars van de jinglecultuur", zo luidt het.
Het blad zal een sterke selectie uit het culturele aanbod in Vlaanderen en Brussel bieden. Het belicht concerten (klassiek, opera, oude muziek), theater, tentoonstellingen, literatuur, dans, fotografie, film en beeldende kunsten op uitvoerige wijze, zo benadrukken de initiatiefnemers. Ook CD- en boekrecensies zijn voorzien. Hoofdredacteur wordt Lieven De Laet. Onder de aangezochte medewerkers nogal wat freelancejournalisten die eerder (of momenteel nog) voor Klara, De Morgen, De Standaard of Knack werk(t)en. Tot de medewerkers behoren Ludo Abicht, De Standaard-recensent Mark Cloostermans, Johan De Vos, Eric Min, Geert Sels en De Morgen-medewerkers Pieter ’T Jonck en Didier Wijnants. De uitgever blijft Decom, dat de voorbije tien jaar al Muziek en Woord maakte voor de VRT. Oorspronkelijk zou Staalkaart al in mei 2009 verschijnen, maar een en ander liep vertraging op. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home