maandag 24 augustus 2009

Letterkappers maken Antwerpse citatenroute uit Elsschots 'Dwaallicht'

De stad Antwerpen maakt vanaf september citaten uit Willem Elsschots roman Het Dwaallicht zichtbaar in het stadsbeeld. Op een achttal plaatsen op de route van Het Dwaallicht integreren professionele letterkappers bekende of veelzeggende citaten uit het boek. Het Dwaallicht wordt beschouwd als Willem Elsschots laatste en meest raadselachtige werk. Laarmans laat zich door drie Afghaanse matrozen doorheen de Antwerpse metropool meeslepen op zoek naar de mysterieuze Maria van Dam. Op een stukje karton heeft ze in een moeilijk te ontcijferen handschrift haar adres geschreven: Kloosterstraat 15. Maar dat blijkt niet te kloppen. De avondlijke wandeling van de vier heren is een zoektocht vol verrassingen waarbij de stad Antwerpen een hoofdrol speelt.
Vanaf 10 september zullen op een achttal plaatsen op het parcours van de wandeling professionele letterkappers bekende of veelzeggende citaten uit dit meesterwerk integreren. De letterkappers die deelnemen zijn Pieter Boudens, Kristoffel Boudens, Sofie De Groote, Maud Bekaert, Jeroen Boudens, René Rosseel, Jos Geusens en het duo Merlijn Van Loo & Goedele Soetewey. "Ze selecteerden elk een treffend citaat dat ze vereeuwigden in de Antwerpse straten als inscriptie, tegel, zitbank, zuil of neonreclame. Zo blijven de citaten voor altijd zichtbaar in de stad", melden de organisatoren Antwerpen Boekenstad. ‘U schijnt de stad niet goed te kennen?’ is het eerste citaat op het parcours van Het Dwaallicht.
In het Mercator Orteliushuis kunnen bezoekers van 10 september tot 11 oktober kennis maken met LETTERBEELDEN, een overzichtstentoonstelling van wat hedendaags letterkapwerk te bieden heeft. Verder stelt TINTA, een kalligrafiegroep uit het Antwerpse, in de etalages van negen boekhandels op het parcours van de citatenroute gekalligrafeerde citaten van Elsschot tentoon. (DL - Foto: Jeroen Boudens aan het werk © Jan De Mylle, Aksent Fotografie)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home