woensdag 12 augustus 2009

A.F.Th. van der Heijden naar De Bezige Bij

De Nederlandse auteur A.F.Th van der Heijden stapt over naar uitgeverij De Bezige Bij. Tot 1 september zijn Van der Heijdens boeken te krijgen bij zijn oude uitgever, Querido, daarna verschijnt nieuw werk bij De Bezige Bij. Dat maakten de uitgevers, Annette Portegies van Querido en Robbert Ammerlaan van De Bezige Bij, vanavond in een gezamenlijke mededeling bekend.
Eerder werd bekend dat van de veelschrijver Van der Heijden in september de historische roman De ochtendgave, zou publiceren. Dat boek zal dus wellicht het eesrte bij de nieuwe uitgeverij zijn. De Bezige Bij neemt ook de eerder bij Querido uitgegeven titels over. De overstap vindt plaats op verzoek van Van der Heijden en met instemming van alle partijen. Querido betreurt het vertrek van de schrijver, die dertig jaar bij de uitgever zat. De Bezige Bij gaf aan "zeer verheugd" te zijn met de nieuwe aanwinst. Van der Heijden (1951) mag dan ook een van de groten uit de hedendaagse Nederlandse letteren heten. Zijn recentste boek, Doodverf, verscheen enkele maanden geleden. Van der Heijden brak door met zijn romancyclus De tandeloze tijd. Voor Het schervengericht, het boek uit zijn nieuwe romancyclus Homo duplex, won Van der Heijden de AKO-Literatuurprijs en de Inktaap. De ochtendgave zou geen deel uitmaken van deze cyclus.
Naar De Bezige Bij stapten recent ook Cees Nooteboom en David Van Reybrouck over, naast Gerrit Komrij, Charlotte Mutsaers, Kees van Beijnum en Erwin Mortier. Walter van den Broeck verliet de uitgeverij dan weer. (HC)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home