zaterdag 18 juli 2009

Simon Vinkenoog begraven in Amsterdam

De Nederlandse schrijver Simon Vinkenoog, zondag overleden aan een hersenbloeding, is vanmiddag naar zijn laatste rustplaats gebracht, meldt AT5. Hij zou vandaag 81 jaar zijn geworden.
Enkele honderden mensen hebben in de aula van de begraafplaats St.-Barbara afscheid van hem genomen, waaronder ook schrijver Remco Campert en muzikant Spinvis. In de open kist konden mensen verschillende voorwerpen achterlaten. Het stoffelijk overschot van Vinkenoog werd bezaaid met foto's, krantenknipsels, joints en aanstekers. Vanmorgen al was de kist naar het volkstuinenpark Buitenzorg in Noord gebracht, om Vinkenoog voor een laatste maal langs zijn geliefde tuinhuis Eden te leiden.
Na de begrafenis zal een vreugdevuur worden aangestoken in Ruigoord, een kunstenaarsdorp vlak bij de haven van Amsterdam. Vinkenoog heeft ooit verklaard dat hij het liefst op een brandstapel in Ruigoord van de wereld zou verdwijnen. Zie ook nu.nl. En ons eerder bericht deze week. Plus deze opiniebijdrage van Serge van Duijnhoven over Vinkenoog. (DL)

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home