donderdag 30 juli 2009

'MoonFire' van Taschen moet 'een van de duurste boeken' ooit worden

Uitgeverij Taschen, nooit verlegen om een stunt, brengt binnenkort een wel heel bijzonder én duur herdenkingsboek uit ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de maanlanding. Een exclusieve versie van MoonFire wordt slechts op 12 exemplaren gedrukt en bevat telkens een stukje maanrots, zo meldt The Daily Telegraph. Het boek zou minstens ettelijke honderdduizenden dollars kosten en moet aldus Taschen, "een van de duurste boeken ooit" worden. De zeldzame stukjes maanrots, met een doorsnede variërend tussen 0,4 gram en 30,34 gram, zijn afkomstig van een maanmeteoriet die op aarde insloeg. MoonFire is gebaseerd op de getuigenissen van de Apollo 11-missie en bevat de klassiek geworden reportage over de maanlanding van de Amerikaanse auteur Norman Mailer, die later ook werd uitgewerkt in zijn Of a Fire on the Moon (1970). Het in king sizeformaat uitgegeven boek staat ook tjokvol foto's, afkomstig uit de NASA-archieven en uit het blad LIFE, terwijl elke kopie gehandtekend is door Buzz Aldrin, de tweede astronaut, die na Neil Armstrong op de maan wandelde. De vormgeving is van de hand van Marc Newson, de inleiding is geschreven door Column McCann.
Taschen is nog niet klaar met de prijszetting van MoonFire. Eerst moeten experten hun licht laten schijnen over de waarde van het boek, terwijl de uitgeverij nu ook de intekenaars inwacht die het astronomische bedrag willen neertellen. Elk boek bevat overigens ook nog een poster van de iconische foto van Apollo 11, waarbij Aldrin op de maan staat en de reflectie van Armstrong zichtbaar is in zijn vizier.
Taschen brengt ook een paar democratischer versies op de markt van het boek, onder andere een in welgeteld 1969 kopies - verwijzend naar het jaartal van de maanlanding - maar zonder stukjes maanrots én handtekening. Maar ook daarvoor moet je per stuk nog minstens 750 euro dokken. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home