dinsdag 21 juli 2009

Marcel Proust vereerd met Franse popsong

Literatuur en popmuziek blijft tot verrassende allianties leiden. De Franse chanteuse Pascale Borel heeft het immers aangedurfd om de Franse auteur Marcel Proust te eren met een bubblegum-popsong. Borel, voormalige zangeres van de groep Mikado, zingt in J'aime tellement Proust haar liefde voor de auteur van A la recherche du temps perdu uit en veegt in de gauwte Marguerite Duras, Guy Debord, Pierre Bourdieu of Charles Baudelaire op een hoopje: Je m'en fous'. Het nummer is geschreven in samenwerking met Jérémie Lefebvre, romancier en musicus, die het volgende album van Lio produceert. De clip zit tjokvol referenties aan het Proustuniversum met Illiers-Combray, Sarah Bernhardt, Robert de Montesquiou, etc..
De kans is echter niet denkbeeldig dat de knoken van Proust zich dezer dagen omkeren in hun Parijse graf, want het nummer scheert dicht bij de kitsch en is behoorlijk dik aangezet. Of gelooft u toch dat dit een zomerhit wordt? Oordeel zelf:

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

"For a long time, I used to go to bed early..." the beginning of the song is exactly the beginning of the novel... very fun ;-)

woensdag, juli 22, 2009 4:01:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home