donderdag 23 juli 2009

Legendarische aflevering 'Un siècle d'écrivains' met Patrick Modiano online

De documentaire reeks Un siècle d'écrivains blijft een mijlpaal in de Franse televisiegeschiedenis. Tussen 1995 en 2001 zond France 3 liefst 257 indrukwekkende documentaires uit van telkens 52 minuten over de schrijvers van de twintigste eeuw. De presentatie was in handen van de betreurde Bernard Rapp, de uitzendingen vonden telkens plaats op woensdag. De hele wereldliteratuur trok er voorbij, van Guillaume Apollinaire tot Lu Xun. De laatste aflevering, op 8 februari 2001, handelde over een imaginaire schrijver: Antoine Chuquet. De website van Un siècle d'écrivains is nog steeds te bezoeken (via internet archive).
Onlangs is de legendarische uitzending over de Franse schrijver Patrick Modiano uit 1996 op YouTube terechtgekomen. In deze documentaire van Paule Zajdermann en Antoine de Gaudemar wordt op treffende en delicate wijze het Parijse parcours van de Franse meester van de melancholische dwaaltochten in kaart gebracht (meer info over Modiano hier). (DL)
Bekijk hieronder de eerste aflevering (de docu is in zes delen 'gesneden'), waarin de schrijver op zijn immer weifelachtige manier ook aan het woord komt:

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home