zaterdag 25 juli 2009

Jef Geeraerts als cameo in verfilming van eigen 'Dossier K'

De Vlaamse auteur Jef Geeraerts gaat een gastrolletje vertolken in de verfilming van zijn eigen roman Dossier K door regisseur Jan Verheyen, waarvan momenteel de opnames plaatsvinden.
Verheyen zet daarmee een traditie verder die collega Erik Van Looy startte met De Zaak Alzheimer waar Geeraerts ook even een cameorolletje had. Daarin dook Geeraerts op als voorbijganger in de scène waarin een van de hoofdpersonages Nazim in België arriveert.
Dossier K moet een "misdaadthriller worden over passie en verraad, over wraak, ambitie en de onontkoombaarheid van het noodlot" met centraal het duo Vincke en Verstuyft. Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zorgt voor een nietsontziende clanoorlog. Hoofdrollen zijn er onder meer voor Koen De Bouw, Werner De Smedt, Hilde Debaerdemaeker en Marieke Dilles. De film zou tegen 9 december in de Vlaamse bioscopen te zien zijn.
Momenteel gooit Geeraerts ook hoge ogen in Groot-Brittannië met een oudere misdaadroman. Onder de titel The Public Prosecutor verscheen daar bij de Bitter Lemon Press onlangs de Engelse vertaling van De PG, een van Geeraerts' bekendste thrillers uit 1998. Het boek kon rekenen op een laaiend onthaal van de Engelse pers. The Independent loofde in een recensie onlangs "de heerlijke verwijzingen naar de hoogdagen van de traditionele roman à la Balzac en Zola, niet enkel in de constructie en personages, maar ook in de manier waarop corruptie in kerk en staat word getackeld". De invloedrijke website Crime Time spaart evenmin zijn lof. Geeraerts wordt er "Belgiës bekendste schrijver na Georges Simenon" genoemd en The Public Prosecutor "een donkere sinistere delicatesse". The Glasgow Herald maakt gewag van een "superieure thriller met een subtiele satirische hoek". (DL)

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home