woensdag 15 juli 2009

Boekenverkoop in Vlaanderen stijgt ondanks crisis

De Vlaamse boekenverkoop ondervindt voorlopig geen hinder van de economische crisis, zo meldt Boek.be. Op basis van de halfjaarlijkse verkoopcijfers van boeken (gegevens via GfkRetail and Technology Benelux) in Vlaanderen blijkt er zelfs sprake van een stijging met 5,8 procent in omzet en 3,8 procent in aantal. De cijfers zijn gebaseerd op de kassaverkoop van de boekenzaken in Vlaanderen en Brussel.
De groei is het gevolg van de rush van de Vlaming op voornamelijk kinderboeken, thrillers en kookboeken. "De helft van de verkochte boeken in Vlaanderen is ofwel een fictieboek (literatuur of kinderboek) of een non-fictie vrijetijdsboek - zeg maar kookboek, want 10 van de 20 topboeken bij vrije tijd zijn kookboeken", zo becijferde Boek.be.
De gemiddelde prijs van het boek kende wel een lichte stijging. De absolute bestseller van de voorbije maanden in Vlaanderen is Mannen die vrouwen haten (foto) van Stieg Larsson, gevolgd - zij het op een behoorlijke afstand - door het kookboek SOS Piet 2 van tv-kok Piet Huysentruyt. Bij de kinderboeken is Geronimo Stilton niet verwonderlijk de kassakraker. (DL)

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home