vrijdag 1 mei 2009

Amerikaanse dichter Craig Arnold vermist na vulkaanbeklimming in Japan

De Amerikaanse dichter Craig Arnold (41) is sinds enige dagen vermist in Japan. Nadat hij een vulkaan op het eiland Kuchinoerabu-jima beklom, op een van de Ryuku-eilanden in Zuid-Japan, is niets meer van hem vernomen, zo meldt BBC News. De Japanse autoriteiten hebben een team uitgestuurd dat Arnold moet zien op te sporen. Er werden politiehonden en een helikopter ingezet, maar voorlopig zonder resultaat. De politie heeft wel verklaard dat ze voetsporen van Arnold in de richting van de vulkaan heeft getraceerd, maar dat ze niet konden achterhalen op welke manier hij was teruggekeerd.
Arnold, die professor Engels is aan de universiteit van Wyoming, verblijft in Japan in het kader van een uitwisselingsprogramma en werkt aan een boek over vulkanen in de wereld. Arnold bracht op een blog verslag uit van zijn zwerftochten door Japan op zijn blog The Volcano Pilgrim. Sinds 26 april is er geen bericht meer gepost. De poëzie van de auteur is in diverse bloemlezingen met de beste Amerikaanse poëzie opgenomen.
De verdwijning van Arnold werd vastgesteld toen hij 's avonds niet meer teruggekeerd was naar zijn logement, waar hij was ingecheckt. Zijn broer Chris Arnold zegt dat zijn broer in staat is om enige dagen te overleven in zware omstandigheden, maar dat hij "hoopt dat er meer mankracht wordt ingezet." De Japanse wet laat toe dat autoriteiten slechts drie dagen naar vermiste personen zoeken, maar nu zou er toestemming zijn gegeven om de zoektocht met drie extra dagen uit te breiden. Er is intussen een Facebookgroup opgericht waar je de laatste informatie kunt vinden over de zoektocht naar Arnold. Er lopen veel steunbetuigingen binnen. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home