maandag 16 maart 2009

Leon De Winter bekroond met Schrijversprijs der Brabantse Letteren

De Nederlandse schrijver Leon de Winter mag dan wel niet genomineerd zijn voor de shortlist van de Gouden Uil Literatuurprijs, zondag werd hij wel een onderscheiding rijker. De in Den Bosch geboren auteur kreeg de Schrijversprijs der Brabantse Letteren in het Chassé Theater in Breda voor zijn boek Het recht op terugkeer. De Winter ontvangt de prijs "vanwege de inzet die de auteur bij het schrijven van het boek getoond heeft, de rijke verbeeldingskracht waarmee allerlei situaties geschetst worden en de intense aandacht waarmee de drijfveren van de personages worden beschreven", aldus het juryrapport. Het recht op terugkeer is "van een allure die in de Nederlandse literatuur ongewoon is". De in de Verenigde Staten wonende De Winter kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De prijs, een cheque ter waarde van 5.000 euro, werd hem door gedeputeerde Paul Rupp symbolisch overhandigd via een live internetverbinding. (DL)

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous gerb said...

Wie kreeg de jeugdprijs?

dinsdag, maart 17, 2009 12:14:00 p.m.  
Anonymous LiBra said...

De Wentelprijs - die deze prijzeneditie door de jury was bestemd voor een jeugdboek - ging naar Rob Ruggenberg voor zijn boek "Slavenhaler".
Voor deze Wentelprijs waren verder genomineerd "Spin op sokken" van Ted van Lieshout en "Oena Loena" van Leny van Grootel.

woensdag, maart 18, 2009 10:06:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home