dinsdag 24 februari 2009

Salman Rushdie hakt in op geloofwaardigheid 'Slumdog Millionaire'

De Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie is niet te spreken over de geloofwaardigheid van de met Oscars overladen film Slumdog Millionaire, zo schrijft The Guardian. "De film stapelt de onwaarschijnlijkheden op elkaar", zo zei hij tijdens een lezing aan de Emory University in Atlanta, waar hij een van de writers in residence is. Hij vroeg zich af hoe het kan dat de personages zich bijvoorbeeld van de ene scène in de andere scene 1.000 mijl verderop bevinden en plots vlakbij de Taj Mahal opduiken, én hoe ze in India aan wapens kunnen komen. Over het boek van Vikas Swarup uit 2005 (Q&A of De ongelofelijke lotgevallen van een arme geluksvogel) waarop de film is gebaseerd, was hij beenhard: "De problemen met de verfilming beginnen natuurlijk bij het boek zelf."
Ook twee andere Oscarwinnende films kregen een flinke veeg uit de pan. The Reader, geënt op Der Vorleser, de roman van Bernard Schlink, betitelde hij als "een levenloze film die ten onder gaat aan respectabiliteit", terwijl The Curious Case of Benjamin Button "uiteindelijk niets te zeggen heeft". The Curious Case of Benjamin Button is een bewerking van een novelle van Scott F. Fitzgerald.
Van Rushdie's romans bestaan momenteel nog geen verfilmingen, onder meer omdat ze onverfilmbaar worden geacht. Maar de Indiase regisseuse Deepa Mehta is momenteel wel doende om samen met Rushdie een script te bewerken voor een verfilming van Midnight Children. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home