zaterdag 14 februari 2009

Paul Auster genomineerd voor prestigieuze sciencefictionprijs

De Amerikaanse auteur Paul Auster is voor zijn laatste boek Man in the Dark merkwaardig genoeg genomineerd voor de gewilde Arthur C. Clarke Award voor sciencefiction, zo meldt The Guardian. Auster heeft op de longlist het gezelschap van notoire sciencefictioncoryfeeën als Ian M. Banks, Ken Mc Leod, Neal Stephenson en Alastair Reynolds, maar ook van de zoon van John Le Carré, Nick Harkaway, met zijn debuutroman The Gone-Away World. Ook The Knife of Never Letting Go, een boek voor jongvolwassenen van Patrick Ness, is genomineerd. De organisatoren zeggen dat deze keuzes de grote diversiteit van het sciencefictiongenre moeten benadrukken.
Man in the Dark, in het Nederlands verschenen als Man in het duister, handelt over de 72-jarige weduwnaar en voormalig recensent August Brill, die revalideert na een ongeval. Hij bedenkt verhalen om aan de slapeloosheid te ontkomen én niet te hoeven denken aan de recente dood van zijn vrouw en de moord op de vriend van zijn kleindochter. Hij fantaseert een wereld bijeen "waarin de Twin Towers niet zijn gevallen, en waarin de verkiezingen van 2000 hebben geleid tot het uiteenvallen van de Verenigde Staten, en zelfs tot een burgeroorlog." De shortlist van de Arthur C. Clarke Award wordt bekendgemaakt medio maart. (DL)

Labels:

2 Comments:

Anonymous herman said...

Mmmm, hoop daarmee niet dat 'Man in the Dark' net zo gaat tegenvallen als 'Travels in the Scriptorium'.... Heb het boek nog niet gelezen.

Hoop op een boek dat aansluit bij de kwaliteit die Auster ten toon spreide in 'Brooklynn Follies' en 'The book of illusions'. Schitterd werk!

maandag, februari 16, 2009 11:50:00 p.m.  
Anonymous herman said...

net? .. niet!

dinsdag, februari 17, 2009 9:00:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home