woensdag 18 februari 2009

Koninklijke Bibliotheek in Brussel viert veertig jaar op de Kunstberg

De Koninklijke Bibliotheek in Brussel herdenkt met een aantal tentoonstellingen het feit dat ze veertig jaar geleden haar gebouwen op de Kunstberg betrok. Het ontwerp van Maurice Hoyoux had ingrijpende gevolgen voor de gehele omgeving van de Kunstberg en het project nam uiteindelijk vijftien jaar in beslag. Tenslotte kon de bibliotheek in 1969 officieel geopend worden en werd de verhuis van het Museumplein afgerond.
In de foto-expo De Koninklijke Bibliotheek: een terugblik, die loopt tot 25 april 2009, wordt teruggeblikt op de bouwgeschiedenis en de werkzaamheden aan de bibliotheek.
Vanaf maart gunt de KB-BR ons dan een royale blik in de eigen verzameling. In de Nassaukapel loopt de overzichtstentoonstelling Veertig jaar verzamelen. Onder de naam Librarium opent eind dit jaar ook een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van boek- en schriftculturen.
De Koninklijke Bibliotheek is ook nauw betrokken bij de digitale portaalsite Europeana, waaraan het flinke bijdragen verleent. Voor het Belgische publiek legt ze accenten in Belgica, waarvoor momenteel 185.000 krantenpagina's digitaal beschikbaar zijn gemaakt, naast 3.500 negentiende-eeuwse medailles, drieduizend zegels en 1.475 plannen en negen kostbare oude drukken, zo meldt De Standaard. Zie ook dit recente bericht op Boekendingen. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home