donderdag 5 februari 2009

Hilde van Mieghem debuteert met twee romans bij De Arbeiderspers

De Vlaamse actrice, regisseuse en scenariste Hilde van Mieghem (°1958) maakt volgend jaar haar debuut als schrijfster. Ze heeft contracten afgesloten voor twee romans bij De Arbeiderspers. Van Mieghem werkt momenteel aan haar eerste boek (werktitel De drie duifkens). Dat moet een "zich over meerdere generaties uitstrekkende, rauwrealistische familiesaga, spelend in Antwerpen, Brussel en Hamburg" worden. Haar tweede boek wordt een verdere uitwerking van De Franse kok, haar radioboek dat ze voor deBuren maakte en de belangstelling wekte van diverse literaire uitgevers. In tal van interviews had Van Mieghem al gealludeerd op haar nieuwe schrijversroeping.
Van Mieghem vertolkte hoofdrollen in films als Vrijdag (Hugo Claus), Sailors don't cry (Marc Didden), Wildgroei (Frouke Fokkema), Hombres complicados (Dominique Deruddere), Der Architekt (Ina Weisse, Filmfestival Rotterdam 2009) en Amsterdam (Ivo Van Hove, in première voorjaar 2009). Ze werkte met regisseurs als Steven Soderbergh, Chantal Akerman en Jean-Paul Lilienfeld.
Als speelfilmregisseur debuteerde ze met De Suikerpot, gevolgd door De kus (2004) en Dennis van Rita (2005), wat haar bekroningen opleverde. Eind 2009 vat ze de opnamen aan van haar derde langspeelfilm Oh no, it’s a woman!. Van Mieghem schreef zelf de scenario's voor zowel De Suikerpot, De kus als Oh no! (DL - foto Stephan Vanfleteren)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home