woensdag 14 januari 2009

Laura Smet speelt hoofdrol in nieuwe Modianoverfilming

De Franse topactrice Laura Smet, dochter van Johnny Hallyday en Nathalie Baye, speelt samen met Hippolyte Girardot de hoofdrol in een verfilming van het boek Un cirque passe van Patrick Modiano, zo signaleert de website Comme au Cinema. De opnames voor de televisiefilm, bestemd voor France 2, starten begin februari. Les Gens Qui Passent, zoals de film gaat heten, baseert zich losweg op de roman van Modiano uit 1992, die een liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van het Parijs uit de jaren zestig evoceert. De vluchtige liefde tussen de achttienjarige Lucien en de iets oudere Gisèle laat zich vanaf hun eerste ontmoeting op de Quai des Orfèvres tot aan hun afscheid in een hotel aan de rue de la Cavalerie traceren langs de boulevards, straten, kades en pleinen van Parijs, zoals steeds de ware hoofdrolspeler in Modiano's boeken.
Smet figureert binnenkort trouwens ook in Insoupçonnable, een verfilming van een boek van Tanguy Viel, naast Olivier Gourmet.
Modiano staat regelmatig verfilmingen toe van zijn boeken. Een van de meest geslaagde is Le Parfum d'Yvonne (1995), gebaseerd op Villa Triste. Zelf schreef Modiano mee aan het scenario voor Lucien Lacombe (1974) van Louis Malle. Het scenario verscheen zojuist in een nieuwe pocketeditie met heel wat extra's, zie het goed gedocumenteerde Le réseau Modiano.
De krant Le Figaro heeft intussen een overzicht van Franse boekverfilmingen voor het komende jaar. Zojuist kwam in Frankrijk een verfilming van Un barrage contre le Pacifique van Marguerite Duras in de bioscopen, met Isabelle Huppert, onder regie van Rithy Panh. Hieronder kun je de trailer bekijken. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home