vrijdag 5 december 2008

Site Boekennieuws zet er een punt achter

De Nederlandse site Boekennieuws doet de boeken toe. De site, die op regelmatige basis boekennieuws bracht over de Nederlandstalige literatuur, kondigde dat zelf aan: "Helaas bleef er geen tijd meer over voor het onderhoud en verversen van deze website." De initiatiefnemer van Boekennieuws was de freelance producer Ramon Stoppelenburg, die onder meer het backpackersboek Let me stay for a day schreef. Al een tijdlang slabbakte het nogal commercieel aangestuurde Boekennieuws en vielen er wel erg lange gaten tussen de updates. De aanvankelijk ambitieuze site kon zich nooit affirmeren als vooraanstaande literaire, snelle nieuwsbron. Eigen redactionele inbreng was schaars. De site volstond meestal met het ongewijzigd overnemen van artikelen uit kranten- en weekbladen (vaak ook zonder daarvoor de toestemming aan betrokken journalisten te hebben gevraagd en zonder link). Vaak werden er recensies overgenomen uit Nederlandse kranten. Merkwaardig is dat het hele archief van de site niet langer te bekijken is. Ook de poëzieberichtensite In Letterland ligt sinds half november stil. (DL)

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Ramon said...

Correcties:

1) Boekennieuws.com verzamelde boekennieuws van het internet en had dus geen eigen redactioneel nieuws, afgezien van bijdragen van uitgeverijen zelf.

2) Recensies werden altíjd overgenomen met bronvermelding.

3) Letmestayforaday ging niet over mijn ervaringen met couchsurfing, dat bestond toen nog niet.

Succes, Papieren Man!

vrijdag, december 05, 2008 4:16:00 p.m.  
Blogger De papieren man said...

1/ en 2/ "verzamelen" leek me vaak een eufemisme voor ongevraagd overnemen. Ik ben er wel zeker van dat veel journalisten het niet prettig vonden dat je een artikel integraal overnam zonder het hen te vragen. Linken deed je immers ook niet naar het betreffende stuk. Ik kan ervan meespreken.

3/maar je was toch wel een baanbreker inzake couchsurfing?

Succes, Ramon S.

zaterdag, december 06, 2008 1:52:00 p.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home