dinsdag 2 december 2008

Scientology-criticus: 'Tom Cruise liet mijn boek van Amazon halen'

John Duignan, de auteur van het Scientology-kritische The Complex, beweert dat na een persoonlijke tussenkomst van acteur Tom Cruise zijn boek niet langer te koop is via de Britse Amazon, zo meldt Daily News. John Duignan, een voormalig Scientologylid, beschrijft in zijn boek hoe hij uit de "elite paramilitaire afdeling" van Scientology, de Sea Organisation, kon ontsnappen. Kort nadat het boek verscheen, ging Cruise op bedrijfsbezoek bij het hoofdkwartier van Amazon in het Amerikaanse Seattle. Enkele dagen later werd het boek van Duignan geschrapt van Amazon.co.uk. Voor Duignan is dat geen toeval, maar een woordvoerder van Cruise heeft ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft. Ook de Britse Amazon weerlegde de beschuldiging. Het schrappen van de titel heeft volgens Amazon te maken met het feit dat iemand tegen het boek een klacht wegens laster indiende. Op Amazon.com is het boek van Duignan 'temporarily out of stock'. Ironisch genoeg staat onderaan op deze bladzijde dat recent dit boek samen met Tom Cruise. An Unauthorized Biography van Andrew Morton werd verkocht. Scientology heeft ondertussen ook advocaten in stelling gebracht tegen de uitgever van Duignans boek, Merlin Publishing in Dublin, zie hier. (HC)

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Lees deze zin nou nog eens: "Het schrappen van de titel heeft volgens Amazon te maken met het feit dat iemand tegen het boek een klacht wegens laster indiende."

Dus als een voormalig topmanager van ABN een klacht indient tegen de Prooi, schrappen ze die titel ook?

Dacht het niet.

Dit is pure censuur mensen.

Jammer, want $cientology is een criminele organisatie gerund door sekteleden die geloven dat ze de wereld aan het redden zijn met de superkrachten die je er voor een paar ton kunt kopen.

woensdag, december 03, 2008 9:54:00 p.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home