zaterdag 6 december 2008

Geloofd en geprezen # 20

Lintjes en medailles voor hem en haar in de internationale wereld van boek en belletrie.
** Op de longlist van de Best Translated Books onder meer The Dark Room of Damocles van W.F. Hermans, naast Engelse vertalingen van romans van Roberto Bolaño, Muriel Barbery en Marcel Proust.
** De Russische ‘Booker prize’ gaat naar Mikhail Yelizarov met zijn boek De bibliothecaris.
** De Finlandia Prize gaat naar Sofi Oksanen voor haar roman Puhdistus.
** Het pas vertaalde boek van Alex Ross The Rest is Noise (De rest is lawaai) kreeg de Guardian First Book Award. Het boek over twintigste-eeuwse muziek won eerder dit jaar de National Book Critics Circle Award for criticism.
** De Schotse schrijver en voormalige Bookerprizewinnaar James Kelman kreeg de Saltire Society's Scottish book of the year award voor zijn roman Kieron Smith, Boy (The Guardian).
** De Zwitserse auteur Lukas Bärfuss krijgt de Mara-Cassens-Preis voor zijn debuutroman Hundert Tage, over de volkerenmoord in Rwanda in 1994 (Der Standard).
** De Portugese auteur Antonio Lobo Antunes is gelauwerd op de boekenbeurs van Guadelajara in Mexico (TV5).
** In Amsterdam werd de Prins Claus Prijs uitgereikt aan de Indiase schrijfster Indira Goswami.
** Standaard Boekhandel is verkozen tot de beste winkelketen van België in de categorie boeken en tijdschriften. Standaard Boekhandel haalde het voor Fnac, Club, ECI en Press Shop.
** De website van de Boekenbeurs in Antwerpen heeft drie CMS Awards gewonnen, van het publiek de ‘Best Overall CMS Award 2008', van de jury een 'bronze award' in de categorie SEO en Web 2.0. (HC)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home