vrijdag 19 december 2008

Driemaal boekenbeursweelde in Gent dit weekend

In Gent kunnen bibliofielen dit weekend op drie royaal voorziene boekenbeurzen hun slag slaan. Vooreerst houdt de vzw Boekbeeld, bekend van de voorjaarsboekenmarkt aan het Gentse SMAK, ook een wintereditie van zijn tweedehands en antiquarische boekenbeurs. Die vindt plaats op 20 en 21 december (10 tot 17 uur) in het Nemrodhuis aan de Willem de Beersteeg, vlakbij het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel. Daarbij wordt bijzondere aandacht geschonken aan het kunstboek.
Het Archief en Museum voor de Socialistische Arbeidersbeweging (AMSAB) - ISG zet zaterdag de deuren open voor zijn langverwachte boekenverkoop van afgevoerde werken. Het aanbod is indrukwekkend, zo wordt aangekondigd: een paar duizend boeken, flink afgeprijsd, onderverdeeld in dubbels uit de collectie en boeken die niet meer thuishoren in het profiel van de AMSAB-bibliotheek. Het aanbod omvat onder meer literatuur, kunst en cultuur en filosofie. De verkoop (Bagattenstraat 174) loopt van 10 tot 16 uur.
Er is verder ook het intussen welbekende Boekenfestijn dat tot zondag 21 december Flanders Expo inpalmt. Zoals steeds vallen er veel actuele, licht beschadigde boeken of uitgeversrestanten van allerlei pluimage te rapen, tegen uiteenlopende kortingprijzen. Het Boekenfestijn is doorheen het jaar ook in andere grote Vlaamse en Nederlandse steden aanwezig. Op zondag (en voor wie nog duiten op zak heeft), is er in Gent dan ook nog de traditionele open boekenmarkt langs de Ajuinlui, volgens het principe van de Parijse bouquinistes. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home