woensdag 19 november 2008

Thrillers van Pieter Aspe beleven internationale doorbraak

Het oeuvre van de Vlaamse misdaadauteur Pieter Aspe lijkt in sneltempo nu ook Europa te gaan veroveren. Terwijl de Franse vertaling van Le carré de la vengeance (Het vierkant van de wraak) bij onze zuiderburen goede sier maakt met al 35.000 verkochte exemplaren moet binnenkort ook Italië overstag gaan, zo meldt uitgever Manteau. De voorname uitgeverij Fazi Editore schafte zich de rechten aan van de Italiaanse vertalingen. Ze starten in het voorjaar van 2009 met Het vierkant van de wraak en hebben een optie genomen op andere titels van Aspe. Het Italiaans is daarmee, na het Tsjechisch, Duits, Spaans en Frans, de vijfde taal waarin Aspes boeken zullen verschijnen.
Vooral in Frankrijk slaan de Aspes aan: uitgeverij Albin Michel, die zojuist ook De Midasmoorden (Chaos sur Bruges) uitbracht, verrichtte daarvoor overigens grote promotionele inspanningen. Ze brengen in ieder geval acht boeken van Aspe met zijn intussen legendarische adjunct-commissaris van In uit. Duitsland toont zich evenwel wat weerbarstiger qua verkoop.
Intussen heeft Aspe trouwens in het totaal 1.500.000 exemplaren van zijn thrillers weten te slijten. Zie ook de berichtgeving bij Boekblad. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home