vrijdag 7 november 2008

Scientology bestookt Vlaamse bibliotheken met boeken van Hubbard

Een groot aantal Vlaamse bibliotheken heeft ongevraagd luxueuze edities van het verzamelde werk van Ron L. Hubbard (1911-1986, foto), stichter van de Scientologysekte, toegestuurd gekregen. De boeken waren afkomstig van de Deense uitgeverij New Era Publications en het pakket met achttien boeken bevatte ook een brief met de mededeling "dit is geen factuur" en een antwoordkaart, waarin werd nagegaan wat de bibliotheken van plan zijn met de boeken. Naar verluidt worden momenteel wereldwijd bibliotheken bestookt met de boeken van Hubbard, in het kader van een doorgedreven campagne van de sekte.
De meeste Vlaamse bibliotheken zijn niet zinnens de boeken van Hubbard in hun collectie op te nemen. Sommigen overwegen de boeken naar het containerpark over te brengen, een aantal plaatst één inleidend werk toch in de rekken en slaat de rest in zijn magazijn op. Koen Temmerman van de Gentse Stadsbibliotheek bevestigt overigens in De Morgen dat Scientology al geruime tijd dergelijke pakketten naar bibliotheken stuurt, zelfs al vanaf de jaren zeventig. Scientology wordt in België beschouwd als een sekte, die haar leden geld afhandig wil maken. Zie details in de berichtgeving van De Standaard en Radio 1. (DL)

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Jo said...

Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting moet nog altijd kunnen. Als een groepering als een sekte wordt erkend in België, dan vind ik het ook normaal dat dit indruist met de moraal van het bibliotheekwezen.
Maar dit gaat ook heel ver. Hoe hou je dan in de gaten dat je boeken van bekende personen(met lofzang voor de scientology of andere sekte)weert uit de rekken?

Jo Verhaeghe
www.torromolinos.blogspot.com

zaterdag, november 08, 2008 6:26:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home