dinsdag 18 november 2008

Louis De Bernières en Sebastian Barry kanshebbers op Costa Award

De organisatoren van de Costa Book Awards hebben hun shortlist bekendgemaakt, zo meldt BBC News. Voor de Costa Award voor de beste roman zijn vier mannelijke auteurs genomineerd. Het gaat om Chris Cleave, Sebastian Barry, Patrick McGrath en Louis de Bernières. Ook in de andere categorieën poëzie, biografie, eerste roman en kinderliteratuur zijn kandidaten genomineerd. Vervolgens wordt in elk van deze segmenten een winnaar aangeduid, die 5.000 pond ontvangt. Op 27 januari wordt hieruit een algemene winnaar verkozen die op zijn beurt 25.000 pond opstrijkt.
De Bernières is genomineerd voor A Partisan's Daughter, Chris Cleave voor The Other Hand, Patrick Mc Grath voor Trauma en Sebastian Barry met The Secret Scripture, een boek dat ook al hoog in de tabellen voor de Booker Prize prijkte. Met zijn nominatie krijgt Barry als het ware een kleine herkansing, want hij liep de prijs mis aan Aravind Adiga. Voor de Costa Awards, die veel aanzien hebben, werd dit jaar een recordaantal van 616 boeken ingezonden.
Bij de debuutromans gingen de nominaties naar Poppy Adams met The Behaviour of Moths, Sadie Jones en The Outcast, Jennie Rooney met Inside the Whale en Tom Rob Smith met Child 44. De vorige editie van de Costa Award werd aan A.L. Kennedy toegekend voor haar roman Day. Zie de uitgebreide berichtgeving bij The Guardian. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home