zaterdag 4 oktober 2008

Boekenevenementen bij de vleet dit weekend

Dit weekend wordt de boekenliefhebber van het ene naar het andere uit de kluiten gewassen evenement gekatapulteerd, zowel in Nederland als Vlaanderen. Een overzicht, voor we zelf onze stijgbeugels omgorden:
*In het Antwerpse Zuiderpershuis vindt de 32ste editie plaats van Het Andere Boek (zie ons eerder uitgebreid bericht), met gasten als Olivier Rolin, Arnon Grunberg, Remco Campert, L.H. Wiener, Damon Galgut en Edgar Hilsenrath.
*Leiden verwelkomt de traditioneel goed gespekte antiquarenbeurs in Leiden in de Pieterskerk. Simon Vinkenoog trapte deze morgen de tweedaagse beurs af, met extra aandacht voor poëzie. Een van de blikvangers wordt de indrukwekkende W.F. Hermanscollectie van Arie Oexman die antiquaar Fokas Holthuis verkoopt (DPM komt er uitgebreid op terug).
*Literair Rotterdam is sinds gisteren in de ban van het GDMW-festival, dat vanavond doorloopt, met gasten als Arthur Japin, Tommy Wieringa, Yolanda Entius, Vincent Bijlo, K. Michel, Hagar Peeters en ook veel muziek.
*Lezend Brussel is dan weer druk met de Marathon des Mots, met gasten als Goncourtwinnaar Laurent Gaudé, Eric-Emmanuel Schmitt, Nancy Huston en Nobelprijskandidaat Claudio Magris (zie ons eerder bericht). Het concept van het festival is uit Frankrijk overgewaaid.
*De vijftig jaar geworden Tom Lanoye vertrok gisteren voor zijn solotournee Woest: "Dansen doe ik niet, moppentappen is voor sukkels, cabaret voor losers, en zingen wil ik u niet aandoen. Als u dat niet bevalt, blijf dan weg. Blijf dan gewoon weg. Aan wie wel komt, leg ik mijn ziel bloot." (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home