vrijdag 31 oktober 2008

Startschot van Antwerpse Boekenbeurs

In Antwerpen is de 72ste Boekenbeurs van start gegaan met de traditionele batterij toespraken van boekenvaklieden en Vlaams cultuurminister Bert Anciaux. Een talrijk publiek van genodigden en (al dan niet literaire) BV's kon zich aan 107 stands in vier zalen verlustigen aan spijs en drank en vooral wentelen in veel small talk. Ook werd de Vlaamse Debuutprijs uitgereikt aan Vrouwland van Rachida Lamrabet.
Tijdens de toespraken wees de boekensector erop dat Cultuurinvest onvoldoende werkt. Cultuurinvest moet onder meer financieel bijspringen bij literaire projecten. Maar volgens de Vlaamse ministers is er wel degelijk sprake van professionalisering."Het cultuurbudget is in zijn globaliteit met meer dan 110 procent gestegen", zegt minister van Cultuur Bert Anciaux. Ook Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, herhaalde dat ze vanaf volgend jaar voor elke KMO in het boekenvak 15.000 euro ter beschikking stelt voor opleiding en advies.
De Boekenbeurs loopt tot 11 november. Op de Boekenbeurs zijn zowat 60.000 boeken in te kijken. Het volgestouwde randprogramma bevat zowat 230 programmapunten op de Boekenverdieping en er signeren in het totaal 800 auteurs. Dit jaar zijn er ook themaroutes die bezoekers meteen naar kinderboeken en spannende literatuur leiden, evenals twee nocturnes. Zie een beeld- en woordverslag bij deredactie.be. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home