maandag 13 oktober 2008

Nieuwe Britse literaire prijs zoekt 'zieke' boeken

In Groot-Brittannië is een nieuwe literaire prijs in het leven geroepen die de aandacht wil vestigen op de medische wereld, dokters en het verschijnsel ziekte. De bedoeling van de Wellcome Trust Book Prize is om meer mensen warm te maken voor de medische beroepen, zo meldt The Observer. De literaire prijs bedraagt 25.000 pond. De organisatoren zeggen ruimhartig te zijn in de inzendingsvoorwaarden. Zo zouden boeken als Dokter Zjivago (van Boris Pasternak) of Dood in Venetië van Thomas Mann perfect mogelijke kandidaten geweest zijn, indien de prijs op dat moment al zou hebben bestaan.
Maar ook boeken zoals Richard Dawkins's The Selfish Gene en James Watson's The Double Helix zouden in anmerking kunnen komen, evenals romans met medische elementen, zoals Ian McEwans roman Saturday, waarin een neurochirurg het hoofdpersonage is.
"We kijken uit naar boeken genre One Flew over the Cuckoo's Nest, waarin ziekte een grote rol speelt." Dokters zijn courante personages in fictie, zo argumenteren de organisatoren van het initiatief ook nog. (DL)

Labels:

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home