dinsdag 28 oktober 2008

Gerestaureerd geboortehuis van Dylan Thomas gaat open voor verblijfstoerisme

Wie graag logeert in heilige literaire grond, kan dat spoedig in Wales, waar het geboortehuis van de drinkebroer-bard Dylan Thomas (1914-1953) te Swansea volledig gerestaureerd is en binnenkort te huur wordt gesteld, zo meldt BBC. De eigenaars bieden aan toeristen “een thema-ervaring” aan rond de nog steeds immens populaire dichter.
Het Edwardiaanse huis aan number 5 Cwmdonkin Drive in Swansea is in zijn oorspronkelijke staat hersteld en de fans kunnen verblijven in de kamers waar hij ter wereld kwam, lange tijd woonde en zijn eerste gedichten schreef, vaak geïnspireerd door de “ugly lovely” atmosfeer van het stadje. Leunend tegen een verwarmingsketel boven in het huis schreef Thomas zijn eerste gedichten. Eigenaar Geoff Haden zegt dat Dylan Thomas 20 jaar van zijn korte leven in het huis doorbracht en er tweederde van zijn poëtische output schreef.
De eigenaren werkten drie jaar aan de zorgvuldige restauratie van het huis, tot de fonograaf in de voorste kamer toe en herstelden de situatie van 1914. Lange tijd fungeerde het huis, dat een mooi uitzicht biedt op Swansea Bay, als studentenonderkomen maar het raakte verwaarloosd. Je moet nu wel minstens 1.500 pond per week ophoesten voor de volledige Dylan Thomasexperience, waarbij je zelfs een krant uit 1914 ontvangt. Thomas' dochter Aeronwy zal de officiële inwijding bijwonen. Zie ook The Independent. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home