woensdag 8 oktober 2008

Anne-Gine Goemans bekroond met Anton Wachterprijs

De Anton Wachterprijs 2008 voor het beste debuut van de voorbije twee jaar gaat naar Anne-Gine Goemans voor haar roman Ziekzoekers. De roman over een bollenkwekersfamilie werd verkozen boven Drie van Maarten Schinkel (eerder bekroond met de Selexyz Debuutprijs) en Begeerte heeft ons aangeraakt van Bert Natter. De Anton Wachterprijs wordt op 8 november uitgereikt in Harlingen. De jury van de Anton Wachterprijs bestaat uit Joke Linders , Martin Ros , Maarten 't Hart, Wam de Moor, Jo Huizinga (voorzitter).
In 2006 ging de onderscheiding naar Christaan Weijts (Art. 285b). Dezer dagen verschijnt het tweede boek van Weijts: Via Cappello.
De Anton Wachterprijs werd voor het eerst toegekend in 1977. Onder de laureaten bevinden zich onder meer Frans Kellendonk, A. F. Th. van der Heijden, Ilja Leonard Pfeijffer, Arnon Grunberg en Wessel te Gussinklo, Tessa de Loo, Paul Verhuyck en Arjan Visser.
Aan debuutprijzen geen schaarste. Een andere literaire debuutprijs, de Academica Debutantenprijs van De Letteren Spreken in Dordrecht, werd onlangs toegekend aan Marieke van der Pol voor Bruidsvlucht. En zoals gisteren gemeld ging de Vlaamse debuutprijs 2008 naar Rachida Lamrabet voor Vrouwland. Zie over de Anton Wachterprijs ook NRC Boeken. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home