vrijdag 5 september 2008

Vreemdste boektitel van voorbije dertig jaar uitverkoren

In Groot-Brittannië is de ironische prijs voor de vreemdste boektitel van de voorbije dertig jaar toegekend aan het boek Greek Rural Postmen and their Cancellation Numbers, zo signaleert The Guardian. Het publiek kon via een site zijn stem uitbrengen voor deze Diagram of Diagrams Prize, een initiatief van het boekenvakmagazine The Bookseller. De laureaat vergaarde 13 procent van de stemmen op (amper) 1.000 uitgebrachte stemmen. Greek Rural Postmen and their Cancellation Numbers handelt over het Griekse postverkeer en moedigt "het verzamelen en bestuderen van Griekse postzegels aan." Het is een publicatie van de Greek Hellenic Philatelic Society of Great Britain.
Het winnende boek haalde het nipt van People Who Don't Know They're Dead: How They Attach Themselves to Unsuspecting Bystanders en What to Do About It, and How to Avoid Huge Ships. Ook het boek Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice leek aanvankelijk goede papieren te hebben.
"Het stempubliek heeft geopteerd voor een feelgood story over landelijke postbedienden, waarschijnlijk vanwege het nieuws over de sluiting van postkantoren over het hele land", denkt Bookseller-uitgever Philip Stone. Derek Willian, de auteur van het boek kon nog niet gecontacteerd worden over zijn onderscheiding, die zelfs geen prijzengeld behelst. "Het effect op de verkoop moet als een prijs beschouwd worden", zegt Stone. "Bij de aankondiging van onze laatste shortlist ging de verkoop bij elk genomineerd boek met 1.000 procent de hoogte in: een boek dat voordien één exemplaar verkocht, ging vervolgens tienmaal over de toonbank."
De Diagram Prize voor de vreemdste boektitel werd in het leven geroepen in 1978. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home