donderdag 18 september 2008

Papierman(d) - aflevering 50

Een midweekse minipapierman(d)-rubriek met lichtvoetig en hardnekkiger boekennieuws:
**De Britse actrice Keira Knightley (u herinnert haar vast uit Atonement) is dyslexisch maar poogt met stapels boeken haar gebrek aan (universitaire) opleiding te compenseren, zo zegt ze in een interview. Ze leest onder meer boeken van Germaine Greer, Mary Wollstonecraft, Bernard Schlink, Richard Yates, Martha Gellhorn en een biografie van Albert Speer. Zie ook USA Today.
**Het nieuwe nummer van World Literature Today is uit.
**De zelfmoord van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace zorgt voor intense in memoriams én gedenkartikels, zie onder meer The Guardian, Newsweek, The New York Times, Salon, Time, The Washington Post, Der Spiegel, NRC-Handelsblad en De Contrabas. Playboy brengt opnieuw Wallaces 'first piece of fiction in a major magazine', ooit verschenen in het juninummer van 1988.
**Locations in literature: voer voor de literaire reiziger in Groot-Brittannië.
**De kanshebbers voor de Dylan Thomas Prize zijn bekend, zie The Guardian.
**Penn State University verwerft nog maar eens 100 brieven van Ernest Hemingway.
**De Vlaamse culturele en literaire tijdschriften ondernemen samen met Knack een actie om hun bekendheid op te krikken en gaan op zoek naar het beste tijdschriftartikel van 2008, zie In Letterland.
**Radiomaker en dichter Pat Donnez over zijn zojuist verschenen brievenboek aan Angèle Manteau op Klara: Laten we de wereld vergeten. (foto Keira Knightley uit een Vogue-moderepo)

Labels: , , , ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home