woensdag 3 september 2008

Louis Van Dievel zet vrachtwagens in voor zijn boekpromotie

De VRT-journalist en auteur Louis Van Dievel heeft in Mechelen met enige bombarie zijn nieuwe roman Een familiegeschiedenis voorgesteld. Om het boek te promoten pakt Van Dievel uit met een fikse marketingstunt, zo meldt deredactie.be. Vijf vrachtwagens van het transportbedrijf Van Dievel Transport gaan een maand lang rondrijden met de cover van het boek op de achterzijde van de truck.
Van Dievel en de stichter van het gelijknamige transportbedrijf blijken verre familie van elkaar te zijn. In zijn nieuwe roman is een hoofstuk gewijd aan de oprichter van Van Dievel Transport, Jef Van Dievel, vandaar de samenwerking.
Van Een familiegeschiedenis publiceerde Van Dievel diverse hoofdstukken op zijn blog. In het boek graaft Van Dievel naar eigen zeggen met "met humor en zelfrelativering naar de wortels van zijn familie." De samengebrachte verhalen zijn wel "grotendeels verzonnen en danig opgesmukt". Hij vermengt de verhalen met de geschiedenis van Bonheiden en Mechelen. Zijn vorige roman De pruimelaarstraat, over de 'vampier van Muizen', stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home