donderdag 25 september 2008

Gwij Mandelinck stopt met Poëziezomers van Watou

Er komt een eind aan de Poëziezomers van Watou. Organisator en dichter Gwij Mandelinck (71) stopt met de organisatie van het evenement waarin poëzie en beeldende kunst samenvloeiden, omdat hij in Brugge een nieuw gelijkaardig evenement mee op het getouw gaat zetten, zo meldt Knack.be. De Poperingenaar Mandelinck is van plan ook aan de rand van Brugge te komen wonen met zijn vrouw. "Ik vind het aantrekkelijk om in Brugge in een stedelijke context te kunnen werken en niet meer in een agrarische", zegt hij aan deredactie.be. De onderhandelingen met de stad Brugge zijn bijna afgerond. Mandelinck is ook opgetogen dat hij de financiële risico's van het project niet zelf hoeft te torsen, wat in Watou wel het geval was. Hij wou nog geen details geven over wat hij in Brugge precies vanzins is. Het project in Brugge, dat er komt op vraag van de voorzitter van het Concertgebouw Hugo Van Damme, zou wel geïnspireerd zijn op Watou en inspelen op de Brugse atmosfeer en gebouwen. Het Gezellemuseum zou het uitvalspunt zijn van het evenement.
Gwy Mandelinck (71) is de oprichter en bezieler van de Poëziezomers in Watou, gelegen op de grens van Vlaanderen en Frankrijk. Hij combineerde in het evenement telkens poëzie, fotografie en beeldende kunst, vaak in verlaten stallen en boerderijen en lokte daarmee jaarlijks 10.000 tot 15.000 bezoekers. Vooral Roger Raveel en Hugo Claus waren steeds nauw bij het project betrokken. Mandelinck zocht al jaren een opvolger voor de Poëziezomer in Watou, maar vindt die niet. De 28e editie van Watou, die tot 7 september liep, met als thema Dat de verte nabijer dan ooit was, is dus meteen ook de laatste. Zie ook de berichtgeving bij NRC. (DL)

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Pjötr Nembkow said...

"Mandelinck zocht al jaren een opvolger voor de Poëziezomer in Watou, maar vindt die niet."

Moet dat niet 'vond' zijn?

Voor het overige wil ik me aansluiten bij de lof die enkele weken geleden hier is uitgestort.

donderdag, september 25, 2008 8:21:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Misschien was de opvolger die hij zocht niet een mens maar wel een evenement, zoals dát nu in Brugge. En hadden wij dat/hem niet door...

woensdag, mei 27, 2009 10:17:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home