woensdag 10 september 2008

Canvas en VPRO doen 'Iets met boeken'

Op de persconferentie over zijn najaarsprogrammatie heeft Canvas de naam bekendgemaakt van het nieuwe boekenprogramma, dat na veel wolfijzers en schietgeweren dan toch vanaf 26 oktober zowel op VPRO als Canvas wordt uitgezonden (zie onze eerdere berichten). In Iets met boeken zullen telkens één Nederlandse en Vlaamse schrijver te gast zijn om over hun werk te vertellen. Elke week wordt ook een derde schrijver aan tafel genood, die op dat moment met zijn werk in de actualiteit staat. Zoals eerder gemeld wordt de presentatie verzorgd door Jan Leyers en zijn Nederlandse copresentator Leon Verdonschot, allebei popmuziekmensen. Tot de eerste gasten behoren Dimitri Verhulst, Annelies Verbeke, Paul Verhaeghen en Frank Westerman.
Het programma is een coproductie van Telesaurus en VRT Cultuur, in samenwerking met VPRO. Muzikant Jan Leyers presenteerde eerder op Canvas onder meer De 7 hoofdzonden, Nachtwacht, Frontlijn en De weg naar Mekka. Popjournalist Leon Verdonschot, tevens radiomaker en columnist, presenteert op de VPRO onder meer De nationale wetenschapsquiz. (DL)

Labels:

1 Comments:

Anonymous gerrit six said...

N Iets met boeken

Of Dimitri net zo’n mannetjesputter was als Descartes en Erasmus wou ze weten. Dimitri hield het er bij dat hij voor de gelijkheid was: van zwart en wit, paars en groen, homo/hetero, man/vrouw. Een zeldzame dip voor een anders zo op dreef zijnde Verhulst,bijna gevloerd door een Pakistaanse sprookjesschrijfster. Verzorger Jan leyers vroeg een time-out. Een knip in de montage- een buitenshot- en het zou nu over ‘ontheemding’ gaan. Zo’n knip dat kennen wij alleen van Amerikaanse soaps. Die knippen zijn er voor de reclame. Hier dus niet en toch stevenden wij op de ijskast af. Conditioneringsrefleks en dodelijk voor de kijkcijfers, alvast nefast voor de spanningsboog want U en ik weten dat niets gelijk is en zeker niet de man en de vrouw niet in de loop der geschiedenis en niet in het actuele tijdsgewricht.

Schoonheidsfoutje? Nee grondig verkeerd gemonteerd. Volle vijf minuten vooraleer we er er met ons hoofd en een verse triple van Westmalle weer bij waren: het toeval dat Verhulst en Naema Tahir allebei een achtergrond hadden die hen niet losliet. Aalsters en Punjab hadden nog nooit zoveel raakpunten gehad.

meer op www.sixlog.be

maandag, oktober 27, 2008 8:22:00 a.m.  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home