dinsdag 9 september 2008

Brusselmans is beschikbaar voor minder vaardige lezers

Een aantal verhalen van de Vlaamse auteur Herman Brusselmans, die er nochtans prat op gaat dat zijn werk geschikt is voor lezers van 8 tot 88 jaar, komen nu ook beschikbaar voor minder vaardige lezers. De nieuwe uitgeverij Lezen voor iedereen heeft zes verhalen bewerkt en gebundeld in een boek, dat tegemoet moet komen aan die 15 procent van de Vlaamse bevolking die met leesproblemen kampt. De vereenvoudiging gebeurde "zonder afbreuk te doen aan zijn typische en onnavolgbare stijl." De uitgeverij, die in Nederland al 15 jaar actief is, noemt het een perfecte introductie tot het werk van Vlaanderens meest productieve schrijver.
Ze is van plan meer bewerkingen in eenvoudige taal van bestaande romans en verhalen, vaak van bekende schrijvers, te brengen, die ook een heldere vormgeving krijgen. Binnenkort staat ook een "herwerking" van Kristien Hemmerechts op het programma.
Brusselmans kreeg een eerste exemplaar van de bundel overhandigd tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek Een dag in Gent (Prometheus) in het Gentse Keizershof, op een boogscheut van zijn woonplaats. Deze nieuwe roman volgt de dagelijkse handel en wandel van een in Gent wonende schrijver. Zie dit verslag van de presentatie met pannenkoeken en een boottocht bij deredactie.be.
In Nederland is intussen ook een versie van Harry Mulisch' boek Twee vrouwen verschenen in een versie voor laaggeletterden, meldt NRC. (DL)

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home