zondag 24 augustus 2008

Papierman(d) - aflevering 49

Rubriek met samengeveegde letterenwaar & voorgeproefd leesvoer:
**De kinderboekenschrijfster Annemie Heymans is overleden op 75-jarige leeftijd, zie Omroep C.
**Interview met Tim Krabbé in NRC Boeken: 'Wie zijn thema's begrijpt, gaat slecht schrijven.'
**Geen makkelijke week voor Adriaan van Dis, zo blijkt uit zijn Hollands Dagboek bij NRC, met onder andere zijn wedervaren op het Edinburgh Book Festival.
**A.F. Th. Van der Heijden in Het Parool over het jobhoppen van Sander Blom, zijn (voormalige) redacteur bij Querido, die terugkeerde naar Contact: Amsterdam uitgeversstad.
**Literair kwissen met de Sunday Times/Faber Literary Quiz.
**The Times brengt een bezoek aan City Lights, de onafhankelijke boekenwinkel en uitgeverij met wortels in de beatbeweging.
**The New York Times blikt terug op Norman Mailers verslag van de Republikeinse en Democratische conventies in 1968: Miami and the Siege of Chicago: Mailer's Great American Meltdown.
**De laureaten van de oudste boekenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn bekend.
**De toekomst van het boek in HP/De Tijd: Een gesprek van Herman Stevens met vier uitgevers over "bestselleritis, de strijd met de boekhandel, de arrogante debutant, en de opkomst van het e-boek."
**Een uitstap in de wondere wereld van het gesigneerde boek, door The Independent. Zie terzake ook dit artikel in de Sydney Morning Herald.
**Via Nextbook, een portret van Otto Weininger, Was This Man a Genius? The twisted mind of Otto Weininger.
**En ook de Duitsers gaan op zoek naar de vreemdste boektitel, in navolging van de Diagram Prize: Kuriosester Buchtitel gesucht.
**De briefwisseling tussen Ingeborg Bachmann en Paul Celan is verschenen bij Sührkamp. Bespreking bij de Frankfurter Allgemeine. (DL)

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home