zaterdag 30 augustus 2008

Lang aangekondigde nieuwe roman van Orhan Pamuk verschenen

In Turkije is dan toch het lang aangekondigde en vaak uitgestelde nieuwste boek Masumiyet Müzesi (Het museum van de onschuld) van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk verschenen, meldt Bloomberg. Na de verschijning in het Turks is het boek sinds gisteren ook beschikbaar in het Duits (Das Museum der Unschuld). Het is de eerste keer dat een Turkse roman vrijwel gelijktijdig met de Duitse versie verschijnt. Dit najaar zou Het museum van de onschuld in meer dan 30 talen worden gepubliceerd. De Duitse editie speelt in op de Frankfurter Buchmesse, waar Turkije dit jaar de eregast is en Pamuk allicht delegatieleider van een plejade aan Turkse auteurs.
Het museum van de onschuld is een liefdesverhaal dat gebaseerd is op herinneringen die een aantal alledaagse voorwerpen bij Pamuk opwekken. Het vertelt het verhaal van de rijke Kemal die een passie opvat voor een vrouw uit de lagere middenklasse, een verre verwant van de man. Verzameldrift is een constante in het boek en Pamuk reisde voor zijn research langs diverse musea. Het project, waaraan Pamuk tien jaar werkte, liep maanden- en jarenlang vertraging op, onder meer ook door de talloze lezingen die Pamuk na zijn Nobelprijs overal ter wereld deed, zie ook hier en daar. (DL)

Labels:

1 Comments:

Anonymous Gerbrand Oudenaarden said...

Exclusief interview: schrijver en journalist Bas Heijne interviewde op 2 september 2009 de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk in Wereldculturencentrum RASA te Utrecht over zijn nieuwe roman Het Museum van de onschuld, een (soms hilarisch) verhaal over de obsessieve liefde van de rijke Istanbulse zakenman Kemal voor een ver familielid, de veel jongere Füsun.

Engage! maakt een integrale videoregistratie van de avond. Bekijk de video hier: http://gerbrand.nl/orhan_pamuk_the_museum_of_innocence_interview_reading

maandag, september 07, 2009 10:09:00 a.m.  

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home